WHEAT GERM BIAŁO 37% TŁUSZCZ 6% PASZA PREMIUM Z KIEŁKAMI PSZENICY Optymalna strawność WHEAT GERM to pasza zapewniająca rybom koi wspaniałą kondycję przez cały rok. Używane w procesie produkcji wysoko strawne białka rybne i roślinne oraz zboża wspomagają optymalną strawność paszy. Duża zawartość dodanych do paszy kiełków pszenicy gwarantuje jej dobrą strawność, nawet w niskich temperaturach, kiedy powinny być skarmiane niewielkie ilości. Dla wielu hodowców koi pasza WHEAT GERM jest jedyną szansą na karmienie w temperaturach poniżej 15˚C. Z ich doświadczeń wynika, że jest to najlepsza dieta w chłodnych okresach. Duża stabilność paszy w wodzie i zbite odchody pozwalają na utrzymanie wysokiej jakości wody. Witalność Wiedza dotycząca wyjątkowych składników i dodatków używanych w procesie produkcji zdobyta w Centrum Badawczym Coppens, pozwoliła nam udoskonalić dotychczasowy program paszowy dla koi. WHEAT GERM jest wzbogacona o prebiotyki oraz probiotyki, wzmacniające florę bakteryjną jelit. Prebiotyki, czyli fruktooligosacharydy, są źródłem pożywienia dla pożytecznych bakterii układu pokarmowego, niezbędnych podczas procesu wchłaniania składników odżywczych oraz dla budowania odporności. Probiotyki, czyli żywe kultury bakterii, wzmacniają i ulepszają działanie jelit. Ich dostarczanie jest niezwykle istotne, zwłaszcza po przebytej kuracji antybiotykowej, gdyż pozwala to odbudować zniszczoną florę bakteryjną. Korzystny wpływ na zdrowie ryb Hodowcy japońskich koi rekomendują dietę opartą na kiełkach pszenicy. Kiełki wspomagają drożność jelit, zmniejszając znacznie ryzyko powstawania zatorów jelitowych i infekcji w niskich temperaturach. WHEAT GERM jest paszą wzbogaconą w naturalną witaminę E oraz kwasy tłuszczowe Ω-3 i Ω-6, niezbędne dla utrzymania dobrego stanu zdrowia ryb.