Japońskie karpie Koi
SPIRULINA
3.0mm
Zawiera spirulinę i duże ilości astaxantyny
Z dodatkiem kwasów organicznych
Z dodatkiem inuliny, błonnika prebiotycznego
Z dodatkiem BIO-MOS (mannooligosacharydy)
Z dodatkiem FORPLUS (algi bogate w kwasy omega-3)
Doskonale wybarwiająca
Aby otrzymać głęboką i wyjątkowo intensywną czerwień u karpi koi, polecamy stosowanie pokarmu Spirulina. Ten bogaty w karetenoidy pokarm nadaje się do przygotowań do pokazówi konkursów. Ponieważ karmienie może spowodować lekkie przebarwienie białych łusek, zalecamy przejście na paszę Heath lub Wheatgerm na miesiąc przed wydarzeniem co sprawi, że biel odzyska czystość barwy.
Oprócz karotenoidów pokarm zawiera niezbędne aminokwasy, FORPLUS (bogate w kwasy tłuszczowe omega-3 algi) oraz inulinę.
Karmić 2-4 razy dzienni w zależności od wielkości ryb i temperatury wody. Podawać w ilościach które Koi są w stanie zjeść w ciągu 5 minut. W przypadku przekarmienia usunąć pozostałości pokarmu ze stawu. Karpie Koi przebywające w wodzie o temperaturze poniżej 10C wykazują mniejszy apetyt i spowolnienie trawienia - należy odpowiednio dobrać sposób karmienia. Karpi Koi nie należy karmić w temperaturze niższej niż 5C.
SKŁAD:
Analiza (%)
Białko
37%
Tłuszcz
7%
Włókno
1.9%
Popiół
9.5%
Astaxantyna
70mg/kg
Witaminy
Witamina A (IE/kg)
25.000
Witamina D (IE/kg)
2.440
Witamina E (mg/kg)
220
Witamina C (mg/kg)
230